Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

17 Φεβρουαρίου 1914 – Ανακήρυξη αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου

17 Φεβρουαρίου 1914 – Ανακήρυξη αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου


MANOS ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023


Για αιώνες οι βορειοηπειρώτες διεκδικούσαν την ελευθερία τους και πάλευαν για την διατήρηση της Ελληνικότητάς τους. Τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων και η μικροπολιτική αντίληψη της Ελληνικής πολιτικής τάξης, απέτρεψαν τις προσπάθειές τους. Μια κορυφαία στιγμή είναι η 17 Φεβρουαρίου του 1914 , επέτειος της ανακήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου με ηγέτη τον Γεώργιο Ζωγράφο
Σήμερα, που η εγκληματική Αλβανική πολιτική εξακολουθεί να περιορίζει τα δικαιώματα των Ελλήνων και επιχειρεί τον ξεριζωμό τους με την ανοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων, η επέτειος αυτή έχει πολλαπλό μήνυμα. Η αποφασιστικότητα των Ελλήνων, αυτή που οδήγησε στην μεγάλη μας ιστορική συνέχεια, διατρέχει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και όσες και αν είναι οι προκλήσεις, η τρομοκρατία και τα σχέδια της Αλβανικής κυβέρνησης δεν πρόκειται να πτοηθούν οι Έλληνες. Στο Αργυρόκαστρο, στη Χειμάρρα, στη Κορυτσά, στο Τεπελένι, στους Αγίους Σαράντα χτυπούν οι καρδιές Ελληνικά και το έθνος γεννά ήρωες όπως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Η επέτειος είναι σημαντική και ζωντανή για το Εθνικό Μέτωπο όπως είναι και η 1η Απριλίου. Η στάση των ενδοτικών και ξενομανών πολιτικών και του κράτους δορυφόρου του διεθνούς συστήματος, είναι δηλωτική της κατάντιας μας αφού αρνούνται να τιμήσουν την ιστορική μνήμη και κάνουν τα πάντα για να μην μάθουν οι νέοι. Η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελλάδα και οι αγώνες μας θα δικαιωθούν.

 

No Comments

Add your comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial