Καρόλου 28, Μεταξουργείο, Αθήνα
211.210.0971
info@ethnikometopo.gr

Δάνεια πάσης φύσεως: Υπάρχουν ριζικές λύσεις και όχι ημίμετρα;

Δάνεια πάσης φύσεως: Υπάρχουν ριζικές λύσεις και όχι ημίμετρα;


MANOS ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023


Το πρόβλημα των δανείων προέκυψε από το 2010 και μετά οπότε και ξεκίνησε η μνημονιακή περίοδος με τη χώρα μας και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι και σήμερα.

Το ζήτημα αυτό ξεκίνησε από τις αρχές του 2000 και καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Δάνεια χορηγούνταν σε όλους για οποιαδήποτε λόγο και αφορμή, όπως γαμοδάνεια, εορτοδάνεια, διακοποδάνεια κλπ. Αυτή η πρακτική ήταν άκρως παράνομη, καθότι παραβίαζε τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, σύμφωνα με τον οποίο οι τράπεζες είχανε υποχρέωση να προβαίνουν σε υπεύθυνο δανεισμό και όχι να δανείζουν αλόγιστα τους πάντες για τα πάντα. Πλην όμως αυτή η αφελής πρακτική ήτο εντελώς επιφανειακή, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δόλιο και ύπουλο σχέδιο, το οποίο είχε σαν στόχο την μεγίστη δυνατή υπερχρέωση των συμπολιτών μας, προκειμένου να φτάσουν σε ένα σημείο να αδυνατούν να αποπληρώσουν και να οδηγήσουν τον λαό σε πλήρη απόγνωση. Κάτι το οποίο και πράγματι συνέβη. Τα εκατομμύρια των δανειοληπτών είχαν τις ακόλουθες επιλογές, πρώτον να αυτοκτονήσουν δηλαδή να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, το οποίο και έπραξαν με αποτέλεσμα να έχουν ήδη αυτοκτονήσει περί τους 60.000 συμπολίτες μας και η δεύτερη επιλογή ήταν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, όπως ακριβώς συνέβη και την δεκαετία του 60. Έτσι λοιπόν άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο ξεριζωμού και αφελληνισμού της χώρας, το οποίο με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να το επιβάλλουν κατά την ιστορική διαδρομή του λαού και του έθνους, πλην όμως τώρα με δούρειο ίππο τα κόκκινα δάνεια προσπαθούν να το επιτύχουν.

Επισημαίνω ότι από το 2014 οι τράπεζες έχουν αναχρηματοδοτηθεί τρεις φορές. Δηλαδή κατ’ουσίαν όλα τα δάνεια αδιακρίτως έχουν αποπληρωθεί. Όμως το σχέδιο για μια Ελλάδα χωρίς ΄Ελληνες πρέπει να ολοκληρωθεί, γι’αυτό ακριβώς τον λόγο οι τράπεζες με δόλο μεταβίβασαν τα χαρτοφυλάκια των κόκκινων δανείων σε εισπρακτικές, οι οποίες είναι ξένα FUNDS, εταιρείες οι οποίες με ασπλαχνία ΣΑΥΛΟΚ έχουν εξαπολύσει μια ανελέητη καταδίωξη κατά των δανειοληπτών προκειμένου να επιτύχουν την πλήρη εκκένωση της χώρας από τον Ελληνικό πληθυσμό της. Πλην όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Δηλαδή ποτέ δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα ευρίσκετο ένα δικηγορικό γραφείο εν προκειμένω το ημέτερον το οποίο θα όρθωνε σθεναρή αντίσταση στα δόλια σχέδια τους και στις παράνομες τακτικές μεθοδεύσεις και πρακτικές τους. Ειδικότερα συνεργάτης του γραφείου μας απέστειλε επιστολή στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Δουβλίνο, το οποίο είναι η Πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας όπου εκεί οι εισπρακτικές εταιρείες δηλώνουν την έδρα τους. Η απάντηση αποτελεί κόλαφο. Η διεύθυνση και το κτιριακό συγκρότημα το οποίο δηλώνουν ως έδρα τους όλες οι εισπρακτικές εταιρείες, αφορά άδεια γραφεία. Συνεπώς οι μητρικές Ιρλανδικές εταιρείες είναι ανύπαρκτες οπότε οι θυγατρικές τους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και να διενεργούν πράξεις εκτέλεσης σε βάρος των περιουσιών Ελλήνων πολιτών. Επισημαίνω δε ότι πριν από μερικά χρόνια και κατόπιν ισχυρής λαϊκής απαίτησης, το γραφείο μας ησχολήθη διεξοδικά και συστηματικά με τα θέματα των κόκκινων δανείων. Και καταφέραμε πράγματι μέσα από αντίξοες συνθήκες να διασπάσουμε το μέχρι τότε συμπαγές δικαστικό σώμα και να πετύχουμε την έκδοση καθόλη την διάρκεια όλων αυτών των ετών, πολλών νικηφόρων δικαστικών αποφάσεων από όλα τα δικαστήρια της χώρας αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο την μέχρι πρότινος ισχύουσα νομολογία και προσφέροντας στον πολύπαθο λαό μας ελπίδα προοπτική ασφάλεια και σιγουριά, τόσο για παρόν όσο και για το μέλλον.

Καταγγείλαμε ως εγκληματικές οργανώσεις όλα τα ξένα FUNDS και κατόπιν μηνύσεως μας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Προέδρου της εταιρείας «INTRUM HELLAS A.E.Δ.Α.Δ.Π.», ο οποίος παραπέμπεται σε τακτική ανάκριση ενώπιον του κυρίου Ανακριτού Πρωτοδικείου Χανίων για την διάπραξη τριών κακουργηματικών πράξεων.

Σχετικά με τα Ποντιακά δάνεια που αφορούν τους παλλινοστούντες Ποντίους αδελφούς μας, σας ενημερώνω ότι πρόκειται για έναν ακόμη διωγμό σε βάρος τους. Ειδικότερα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Κυβέρνηση Σημίτη τους εξαπάτησε πείθοντάς τους να παλιννοστήσουν στην μητέρα πατρίδα με την υπόσχεση ότι δήθεν θα τους εξασφάλιζαν στέγη και εργασία. Φυσικά τίποτε από αυτά δεν έγινε. Για τους παλλινοστούντες από την πρώην Σοβιετική ΄Ενωση είχε συσταθεί οργανισμός ο οποίος διαχειρίζονταν κονδύλια της Ευρωπαϊκής ενώσεως τα οποία είχαν σχετικώς εγκριθεί. Όμως ο ως άνω οργανισμός έκλεισε πολύ γρήγορα διότι κατά τρόπον ανεξήγητο το ως άνω κονδύλια αιφνιδίως στέρεψαν. Στη συνέχεια τα Ευρωπαϊκά κονδύλια μετατράπηκαν σε δάνεια τα οποία χορηγούντο ως επί το πλείστον από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Πλην όμως το έτος 2018 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με κοινή Υπουργική απόφαση το δημόσιο προέβη σε κατάπτωση της εγγυήσεώς του. Αποτέλεσμα ήταν το μεγαλύτερο τμήμα των δανείων αυτών να διεκδικούνται από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ένα άλλο τμήμα να χρεώνεται μέσω της Α.Α.Δ.Ε. εις στο Α.Φ.Μ. εκάστου ως οφειλή προς το Δημόσιο.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!!!

Η ριζική λύση των ως άνω προβλημάτων είναι απόλυτη και ξεκάθαρη.

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Μέχρι τότε όμως ο δρόμος που έχουμε να διαβούμε είναι δύσβατος γεμάτος εμπόδια. Όμως το γραφείο μας, γι αυτό ακριβώς υπάρχει για να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα, ελπίδα και προοπτική. Χρειάζεται όμως από όλους μας συσπείρωση με άξονα το γραφείο μας, αντίσταση, πάλη, υπομονή και επιμονή στο σκοπό και στον στόχο.

Σε νομικό λοιπόν επίπεδο το δικηγορικό γραφείο μας είναι ο μοναδικός και κύριος πυλώνας αντίστασης. Σε πολιτικό επίπεδο το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι ο μοναδικός Πολιτικός Φορέας από τα όλα τα κόμματα εντός και εκτός Βουλής, που τοποθετεί στο Πολιτικό του πρόγραμμα την επίλυση του προβλήματος των δανείων. Καλούμε σύσσωμο τον Ελληνικό Λαό να ενωθεί μαζί μας, να πυκνώσει τις τάξεις του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και στις 25 Ιουνίου 2023 να παρέξει με την ψήφο του, την μέγιστη ισχύ και τα εφόδια που είναι απαραίτητα τόσο στο Εθνικό Μέτωπο, όσο και στο δικηγορικό μας γραφείο, προκειμένου όλοι μαζί να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας και το λειτούργημά μας που δεν είναι άλλο από την οριστική σωτηρία του λαού και του Έθνους

Ευχόμαστε σε όλους καλούς και νικηφόρους αγώνες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Δικηγόρος Φώτιος Μπαμπάνης

 

No Comments

Add your comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial